Sidor

onsdag 13 juli 2011

Jossan visar upp sina bästa sidor

Så då har den nya hovslagaren gjort premiär hos oss. Jossan skötte sig exemplarisk! Han tyckte hon va en fin och trevlig ponny med sunt förnuft. Varför han tyckte med andra ord att hon va klok, va för att när han tog i hennes högra framben och ville lyfta de till en viss höjd så svarar hon med att vilja ställa sig högre upp.
De va som att något tog emot i muskeln när han lyfte benet i en viss höjd.

Så efter att han har skott henne klart frågar han om hennes högra fram. Jag berättar då att när hon stod på ridskolan för många år sen så blev hon halt på högerfram, hon blev även behandlad. Men vars i benet de va minns jag inte. Han sa då att han kunde inte känna någon värme utan tror att hon är mer stel i de benet pga gammal skada. De behöver ju inte va så men han tyckte hon va klok som visade honom att de va jobbigt så han bytte ställning och la hennes ben i en annan nivå och då fungerade alltihopa.

Vi pratade otroligt mycket om hovslagare runt om i sverige.
Tänkte berätta mer om vad vi sa i ett annat inlägg för de va ganska intressant om de han berättade.
Hovslagaren får iaf av mig en stjärna i kanten, han va lugn och otroligt duktig på att sko och jossan verkade trivas ordentligt med honom. Hon stod och halv sov hela tiden och när han va klar fick han sig en liten buff i ena armen som om att hon sa tack.

Efter skoningen tog jag en sväng ut i skogen med Jossan. Har lagt upp en ridplanering med henne så dom närmsta dagarna blir de mycket jobb från grunden innan vi går vidare.
Mer om detta senare.

1 kommentar: