Sidor

tisdag 30 oktober 2012

Tänk så lite man vet

Ni vet den där känslan av att man har glömt bort när det var man skulle vaccinera sin häst? Den är paniken av att man måste skynda å kolla vaccinationsintyget och ringa veterinär så fort som möjligt.
Det var något som jag fick göra idag. Kom på igår kväll att "är det inte i oktober månad som Bavvan ska vaccineras" Kollade intyget lite hastigt och såg att den 31/10 var sista dagen..

Så skyndade mig att ringa vet idag, självklart hade hon ingen tid förrän på måndag nästa vecka. Hon bor bara i byn bredvid, är även känd som hästtandläkaren här i norrland. Riktigt duktig. Men hur som helst. Hon lugnade mig lite då jag förklarade att sista dagen var imorgon. Hon berättade att förra året gjorde man ett nytt beslut angående vaccination. Du har 21 dagar på dig att vaccinera efter utgått datum innan du behöver göra om grundvaccination ifall man ska tävla med sin häst.
Under dom 21 dagarna får du inte starta din häst på någon tävling innan du vaccinerat.

3.3 I det fall mer än 365 dagar gått mellan B-vaccination och R-vaccination eller mellan två R-vaccinationer inträder startförbud. Hästen behöver dock inte börja om med A-vaccination om R-vaccination görs inom 21 dagar

Hon berättade att det inte så många som vet om det, så ni som inte visste. Nu vet ni :)

1 kommentar:

  1. Det är ju bättre det, än när veterinärerna skrev tillbaka datumet några dagar... :-)

    SvaraRadera