Sidor

söndag 30 oktober 2011

Dålig dag

For iväg och tränade idag med Bavvsan, va en ny tränare som heter Nina, hon har tävlat för några år sen upp till svårdressyr bor i sävar. Hon hade kanon bra övningar.
Red en övning där på båda långsidor va stora bågar. Ridhuset i sikeå är 30*60 så en stor och lång båga på vardera långsida. På mitten av bågarna skritt övergång sen övergång till trav igen. Vända rätt upp vid C halt vid x byta varv båge, skritt ja sen rullade de på.

Bavvan va spänd och va anting av eller på. Så de där fina mellan lägen fanns inte. Blev lite less men bet ihop och behöll lugnet. Därefter gjorde vi skänkelvikning istället i bågarna och därefter varannan båge skänkelvikning och mellan trav. Här gick hon bättre, va mer stadig. Nina tyckte vi va lite överambitiös med tvärningen i skänkelvikningen. Hon tyckte dom va bra om sträckan hade varit mindre. Men nu ville hon ha henne mer framåt och minde tvärning.

Under passet va hon väldigt stel och fast i höger sida. Men hon va jobbig under hela passet. Hon ville inte gå framåt och hon taktmissa väldigt mycket. Men som Nina sa, hon är som en ål. Varje moment man försöker jobba henne försöker hon komma undan. Att hon taktmissa är för att hon inte är framme eller har framåtbjudningen. Hon förstod mitt problem med henne och sa att hon tyckte de va en fin häst men ser svår ut när man försöker göra rätt men hon går ändå inte bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar